Gilmore girls

Min absoluta favorit serie är Gilmore girls.
Den har allt, i ögoblick från tårar till skratt.
Jag har kollat på serien till och från enda sedan jag var 9/10 år,
alltså snart i 7 år eftersom jag fyller 16 i år och jag har älskat serien enda sedan dess.
Den har alltid varit min favorit!
Gilmore girls handlar om den ensamstående unga mamman Lorelai Gilmore och hennes dotter och bästa vän
Rory. De bor i den lilla staden Stars Hollow i Connecticut som är full av vardagliga och älskvärda galningar. Lorleai
blev gravid med Rory när hon bara var 16 år gammal, hon rymde hemifrån och har sedan dess upfostrat Rory själv. På grund av det har hon en spänd relation till sina föräldrar, speciellt till hennes kontrollerande mamma.
Lorelai är "beroende" av kaffe och snabbmat. Hon sköter Värdshuset Independence Inn tillsammans med sin bästa vän Sookie. Lorelai är ofta oseriös och pratar hur snabbt som helst, hon ger serien väldigt mycket humor. Rory och andra sidan är något mer seriösare än sin mamma. Hon har velat gå på Harvard enda sedan hon var tre år gammal. När hon i början av säsong 1 kommer in på privatskolan Chilton, ser Lorelai det som ett steg i rätt rikting för Harvard. Det är bara ett problem...hon har inte råd. Det slutar med att hon för be sina föräldrar om pengar, de lånar gärna ut det till henne. Det är bara en hake, de inför också fredagsmiddagar som Lorelai och Rory måste gå på varje vecka. De här middagarna blir väldigt viktiga under seriens gång, då de bidrar mycket till handlingen.
Rory är väldigt smart och älskar att läsa, hennes bästa vän är Lane, en koreansk tjej som har en väldigt religiös mamma som gör att hon måste ljuga om i princip allt. Rory är precis som sin mamma "beroende" av kaffe och snabbmat. De går till Luke's café varje dag och äter mat där, eftersom Lorelai inte kan laga mat. Luke är en väldigt nära vän till de som också är väldigt viktig för serien. Men visst förekommer andra personer också.
Babette, deras granne. Miss Patty, dansläraren som alltid är kåt. Kirk, som är konstig men hur rolig som helst och så till exempel har vi Taylor som alltid gnäller om allting... Serien är fullspeckad av romantik, humor, vänskap, sorg...den har allt helt enkelt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0